Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Пн-Пт:  10:00–17:00

Замовлення через сайт
приймаються цілодобово!

0
МІН. ЗАМОВЛЕННЯ 800 ГРН
товарів
на суму

Kalongi Seed Калінджі, Чорнушка, Нігелла виробництво Індія 100грамм.

Артикул K89410020O621688703
В наявності
Опис

Kalongi Seed Калінджі, Чорнушка, Нигелла виробництво Індія 2017р. 100грам.

Kalonji Seed Калінджі (Чорнушка, нигелла, седана)

Калінджі це насіння рослини Nigella sativa родини жовтецевих. Невибаглива рослина дуже поширене в Північній Африці, Південній Європі та Південно-Західної Азії. Маленькі чорні насіння не мають ніякого аромату, але при нагріванні він проявляється. У російській кухні чорнушка застосовується при квашенні капусти, солінні огірків, у кондитерських виробах. В Індії калінджі додають у страви з овочів і бобових. Баранина в густому соусі з насіння чорнушки – дуже смачне пакистанське блюдо. Знамениті тандырные коржі посипають саме цією пряністю. Калінджі придбала популярність завдяки різноманітності смаків - гострий, пекучий і гіркий. За цю надзвичайну смакову палітру французи називають нигеллу «чотири спеції».

Користь для тіла і Духа. Кашка із суміші мелених насіння і яблучного оцту при нанесенні на шкіру зводить бородавки, виліковує стригучий лишай, допомагає при облисінні. Для поліпшення пам'яті рекомендується 1 раз на день з'їдати 3 г мелених насіння змішаних з 10 г меду. Калінджі є м'яким проносним і відмінним засобом від гельмінтів. Нигелла добре тонізує і надовго забезпечує прилив сил. При використанні калінджі в їжу думка стає яскравою і стрімкої. Ця пряність зміцнює твердий оптимізм в душі, віру в свої сили. Поліпшується короткочасна пам'ять, яскравіше сприймається навколишній світ.

Зменшує Капху і Вату. Врівноважує Пітта-дошу.

Протипоказання: вагітним жінкам не рекомендується вживання медичних доз цієї прянощі.

Цікаво. Дим від спалювання насіння відганяє комах і змій. Комарі особливо не люблять аромат перегорающей нігелли.

Дуже смачно. Індійський хліб з калінджі. 30г сухих дріжджів 1 ч. л. цукру розмішайте в ? склянки теплої води. Залиште, поки суміш не почне пінитися (приблизно 10хв). Просійте 3 склянки борошна 1 ч. л. солі, змішайте з 2 ч. л. насіння калінджі, укладіть гіркою і зробіть в центрі «колодязь». 2 ст. л. топленого масла злегка підігрійте і змішайте з

6 ст. л. йогурту. Замісіть тісто. Вимішуйте до еластичності, 10-15 хв. Сформуйте кулю, змастіть з усіх боків топленим маслом, покладіть тісто в глибоку чисту миску, накрийте плівкою, зробивши в ній кілька дірочок. Залиште в теплому місці на 2ч. Піднялося обімніть тісто і розділіть на 6-8 частин. Розімніть руками в плоскі коржі. Змастіть деко маслом і викладіть коржі на деко так, щоб вони не стикалися. Випікайте до золотистої скоринки при температурі 230 С протягом 10-15 хвилин. Вийміть готові коржі, накрийте рушником і дайте постояти 10 хвилин. Чудове доповнення до овочевих страв!

48.00 грн
50.40 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
ще ціни від 5 одиниць
Купити в один клік

 

 Всі способи доставки

  • "Нова пошта" за тарифами перевізника;
  • "Укрпошта" за тарифами перевізника;
  • "Delivery" за тарифами перевізника;
  • Самовивіз.

Детальніше про умови доставки

 

 Всі способи оплати

  • Онлайн оплата Visa/Mastercard, Приват24, Монобанк, Електронний банкінг;
  • Оплата в будь якому відділені банку;
  • Банківським переказом.

Детальніше про умови оплати

 

 Гарантія

  • Обмін бракованого товару протягом 14 днів;
  • Повернення товару неналежної якості протягом 14 днів.

Детальніше про умови гарантії

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору