Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайська бамбукова парова пельменниця Цзяо Цзи два яруси 24*24*15см.
Пельмені — це частина культури Китаю, традиційне блюдо країни, символізує багатство, об'єднання сім'ї після довгої розлуки. Видів цієї страви існує майже 1500, деякі з них — святкові, інші підходять для щоденного вживання. Кожна сім'я в Китаї святкує Новий Рік з цією стравою, виконуючи певні ритуали. Оформлення страви вважається особливим мистецтвом, адже пельмені — свого роду прикраса святкового столу.
Давайте розглянемо дві основні форми приготування цього китайського страви: цзяо-цзи і вонтони. Перші мають плоску форму і тісто, що нагадує за смаком і щільності російські пельмені. Вонтони (або вантаны) за зовнішнім виглядом нагадують вузлик із зав'язками із зелені, і тісто для них розкочується набагато тонше. До речі, саме завдяки цзяо-цзи з'явилися знамениті італійські равіолі – Марко Поло привіз з подорожі блокнот, повний рецептів китайських страв.
Начинок для пельменів існує неймовірне безліч, ми спеціально підібрали кожен рецепт для вас — з найменш екзотичними компонентами. Як і в кожній страві, тут існують нюанси приготування. Наприклад, овочеві начинки потрібно нарізати безпосередньо перед ліпленням виробів, а м'ясний фарш можна змішувати і заморожувати заздалегідь.
Цзяо-цзи — китайські пельмені на пару
Мабуть, це найбільш наближений рецепт китайської страви до того, що ми називаємо "пельмені".
Інгредієнти:
фарш (свинячий) — 400 г
кріп (свіжий) — 200 г
цибуля ріпчаста (велика)
імбир (корінь, 5 см)
2 мірні склянки борошна
сіль і перець (за вашим смаком
крохмаль — третя частина склянки
вода (холодна) — 250 грамів
Спосіб приготування:
Щоб правильно зробити тісто для китайських пельменів цзяо-цзи, використовуйте наступний рецепт: борошно змішайте з крохмалем і просійте в миску. Поступово вливаючи охолоджену воду, слід приготувати однорідне м'яке тісто, постійно помішуючи його. Борошна або води може знадобитися трохи менше або більше, залежно від її сорту і об'єму склянки. Далі слід приготувати начинку. У свинячий фарш (бажано домашнього помелу) додайте дрібно порубані зелень кропу і ріпчасту цибулю, натертий на дрібній тертці імбирний корінь. По вашому смаку посоліть і поперчіть фарш.
Тепер, коли начинка готова, переходите до ліплення. Від шматка тіста відірвіть невеликий шматочок і розкачайте в коржик качалкою. У центр кожного коржика покладіть ложку начинки, в залежності від розміру заготовки. Потім акуратно підніміть краю коржі вгору і складіть у вигляді квітки, трохи защипывая краю. Повторюйте процес, поки не закінчиться тісто або фарш. Останній цзяо-цзи зліпіть в дусі китайських традицій: разом з фаршем закладіть в пельмень монетку, ретельно промиту содою. Тепер змастіть чашу пароварки вершковим або рослинним маслом і готуйте цзяо-цзи приблизно чверть години.
Звичайно, ви можете просто відварити їх в помірно соленій воді, як і звичайні пельмені, але на пару вони вийдуть набагато більш ніжними. Подавайте страву з салатом: нашаткуйте соломкою огірок і зелену цибулю, збризніть овочі соком лимона і злегка присипте чилі чи солодкою паприкою (за вашим бажанням). Приємного апетиту!