Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фрукторіанство — це унікальний образ харчування, що припускає вживання винятково рослинної їжі. Раціон фрукторіанца складається з різноманітних фруктів і овочів, а основна відмінність цього типу живлення від інших сироїдних дієт полягає у повній відмові від продуктів з високою концентрацією білка: горіхів, бобових, злаків і насіння інших рослин. Так вже склалося, що інформаційне середовище як традиційно харчуються людей, так і всіляких сироїдів з «праноедами» переповнена міфами, помилками і помилковою інтерпретацією фактів — від категоричних тверджень про незамінності тваринного білка або фанатичні вірувань в чудеса монотрофного сироїдіння до повного заперечення сучасних наукових знань про хімічний склад та енергетичну цінність їжі. Мається на увазі популярна у вузьких колах моносыроедов ідеологія, яка повністю заперечує існування в їжі вітамінів, білків, жирів і вуглеводів, а також калорій як засоби вимірювання енергетичного потенціалу продуктів. Саме тому основною метою даної книги є науковий опис основних принципів та особливостей оптимальної системи живлення — фрукторіанства — з позиції людини, пріоритетним завданням якого є побудова здорового, сильного і витривалого тіла. Робота з цими знаннями вимагає від людини вдумливого підходу, а також свободи від забобонів і існуючих у суспільстві стереотипів мислення. Тому головними помічниками в розумінні викладеної тут інформації для читача стануть особистий експеримент, логіка і розсудливість, а основною перешкодою — фанатизм, невігластво і упереджене ставлення до наукових даних.